Mevkii
Altınova/ Antalya/ Türkiye
Müşteri
AKTEPE AMBALAJ A.Ş.
Proje Tarihi
Aralık 2021 – Eylül 2022
Yapı Alanı
4600 m²
Proje Tipi
Endüstriyel Yapılar
Durumu
İnşa Halinde.
2021 Yılının son çeyreğinde başladığımız Lojistik Merkez Tesisi projemiz.
Proje saklama ve ambalaj ürünlerinin üretimi ve satışında sektörün önde gelen firmalarından olan Aktepe Ambalaj A.Ş.’nin talebi üzerine Antalya Şehir imar Planlamasında Aktarma Bölgesi olarak ayrılmış olan Altınova Bölgesinde satın alınan 3200 m2 arazi üzerinde ki planlama ile başladı.
Covid-19 ile başlayan yeni dünya düzeninde devam eden sosyo-ekonomik sıkıntılar ile üretim ve lojistik arasında yaşanan kopma ayrıca Dünya'da yaşanılan yüksek enflasyon, üretimin depolanması ihtiyacını son derece önemli hale gelmiştir. Gıda sektöründe faaliyet gösteren büyük ölçekli firmaların ihtiyaç duyduğu raflı ve hacimsel alanların yatırıma dönüşmesinin inşaat sektöründe ki payı Antalya ölçeğinde 2020-2021 yılında yüzde 27,8’lik orana ulaşmıştır.
Aktepe Warehouse il Projesinde ki amacımız, modern ve yenilikçi bir cephe tasarımı ile bölgede, imarsız ve çarpık depo yapılaşmasının önüne geçecek bir etki yaratmak.
Proje, detayları ve genel kurgusu itibariyle, toplam 4600 m2 kapalı alan ve 33.000 m3 lük bir hacimden oluşan Bodrum katlı, ana taşıyıcı sistemi ön germe teknikleri ile oluşturulmuş Prekast Prefabrik bir kütle.
20.000 m3 lük kazı alanına oturtulacak 16,45 m uzunluğunda 56 adet kolondan oluşan ve sadece kolonların oluşturduğu ağırlığının 320 TN. Olan bu projede toplam bina yükü yaklaşık 1795 TN.
Çatı yüzeyinde, kütle içerisinde bulunan çalışma ofisleri ve depolama alanında ki mekanik hücreleri besleyebilecek kapasitede Güneş Enerji Sistemi Panelleri (GES) tasarlanan bu proje de ayrıca kanalizasyon bağlantısına ihtiyaç duyulmadan biyolojik arıtma sistem kurgusuyla doğayı kirletmeyen bir ekolojik bir endüstri tesisi yaratılmaya çalışılmıştır.
Cephede oluşturulan tasarım etkisi, görselliğe sunduğu katkının yanı sıra, asıl amaç, klasik depo tasarımlarından uzak ve cepheye etki edecek kuzey yönlü rüzgarların delikli metal mesh paneller vasıtası ile cephe duvarına çarpmadan hava boşluklarının oluşturduğu türbülans etkisinden faydalanıp havanın akışkanlığını bozarak yukarı yönlü atılmasıdır.